Header

Coen Vermeltfoort wint Ronde van Overijssel 2022

RVO is begonnen

Coen Vermeltfoort was de snelste in de 68e editie van de Ronde van Overijssel. De topsprinter van het Twentse VolkerWessels Cycling Team hield in de massaspurt de Australiër Cameron Scott en Achterhoeker Joren Bloem achter zich. Eindelijk won hij ‘zijn’ Ronde van Overijssel. De wedstrijd die de 34-jarige al langer op zijn verlanglijstje had staan, waar hij al een paar keer bijna de bloemen kon ruiken, maar tot zaterdag 7 mei niet wist te winnen.

De snelle man uit Vlijmen was de hele dag onzichtbaar, maar bleek de man in vorm. Een week eerder won hij de zware PWZ Zuidenveldtour in Drenthe. Nu brachten de gouden muiltjes Vermeltfoort naar het hoogste treetje in de 68e Ronde van Overijssel. “Ze zijn een beetje opvallend, maar het zijn de beste die er zijn.”'Te mooi weer'
Het duurde lang voordat de Overijsselse wielerklassieker op gang kwam. Volgens kenners was het ‘te mooi weer’. De zon scheen en de wind hield zich koest. Ook de 180 renners hielden zich het grootste deel van de wedstrijd rustig. Gelukkig waren er wel enkelen die hun ronde door Overijssel een beetje cachet gaven.

Geen troostprijs voor Löwik
Zo won Robin Löwik uit Vriezenveen de eerste premiesprint op de Tankenberg in Oldenzaal. Uiteindelijk wist de renner van het Allinq Continental Cyclingteam qua puntenaantal het hele sprintklassement op zijn naam te schrijven. De man uit Vriezenveen had liever de Ronde zelf gewonnen en zag dit als een troostprijs, Echter bleek later dat de renner niet officieel was gefinisht. De wedstrijdjury wees vervolgens Lars Loohuis uit Harbrinkhoek aan als winnaar van het sprintklassement.

Massasprint onvermijdelijk
De Holterberg bleek voor enkele ploegen het sein om echt gas te gaan geven. Ondanks dat het tempo de hoogte in schoot, slaagde Justin Wolf erin te ontsnappen aan het voorjagende peloton. Hij hield het met twee medevluchters tot na Markelo vol. De Duitser won hiermee de Ben Wiggers Bokaal voor de strijdlustigste renner.

Een peloton van zo’n 70 wielrenners begon aan de drie lastige laatste rondes in Rijssen. Het werd een finale op hoge snelheid, waar het niemand lukte om te ontsnappen. Een massasprint hing al de hele dag in de lucht en een massasprint werd het.

Uitslagen
1. Coen Vermeltfoort (VolkerWessels Cycling Team)
2. Cameron Scott (Ara Pro Racing Sunshine Coast)
3. Joren Bloem (ABLOC Cycling)

Download de complete uitslag van de Ronde van Overijssel 2022 (pdf)

Sprintklassement: Lars Loohuis (ABLOC Cycling)
Ben Wigger Bokaal, strijdlust: Justin Wolf (Leopard Pro Cycling)
Dorp van de Ronde: Jasper Schouten (Allinq Continental Cyclingteam)

Kijk de TV uitzending Ronde van Overijssel 2022 terug:


 

Onze sponsoren