Header

Regiokampioenschap tijdrijden Noord Nederland

RVO is begonnen
28 mei '24

Het Overijsselse Bornerbroek is traditiegetrouw het strijdtoneel voor de jaarlijkse clash van de tijdrijders uit heel Noord Nederland. Onder de rook van Almelo rijden jongens, meiden, mannen en vrouwen hun wedstrijd tegen de klok, elkaar en zichzelf op een parcours van 15,2 kilometer.

Aan de titelstrijd wordt deelgenomen door de beste renners uit Groningen, Friesland, Overijssel en Drenthe. Met als cruciale vraag: wie kan zichzelf het meeste pijn doen? Er is maximaal plek voor 180 deelnemers. 

Start en finish zijn ter hoogte van café Brockie in Bornerbroek. Tijd voor een versnapering hebben de renners niet, zij concentreren zich volledig op het parcours. De lange rechte wegen naast de zijtak van het Twentekanaal zijn perfect voor een thriller van een tijdrit.

Volgens Google Maps doet een gewone fietser daar zo’n 46 minuten over, de dames en heren tijdrijders vliegen er in een letterlijk adembenemend tempo overheen. De winnaar bij de mannen-elite doet het in minder dan 19 minuten.

U begrijpt, de Regio tijdritkampioenschappen van Noord Nederland zorgen altijd voor een hete zomeravond in het doorgaans zo rustige Bornerbroek. Een aanrader om een keer te beleven, langs het parcours of op de fiets!

Programma
17.30 uur Nieuwelingen Jongens
17.50 uur Nieuwelingen Meisjes
18.00 uur Junior Vrouwen
18.00 uur Junior Mannen
18.20 uur Beloften Mannen
18.40 uur Elite, Professsional B mannen
19.10 uur Elite, Professional, Amateur vrouwen
19.30 uur Amateur, Sportklasse Officieus
20.00 uur DK Masters
20.15 uur Ploegentijdrit sponsoren Ronde van Overijssel

Hier zijn de starttijden en het overzicht van de ploegen te downloaden.

Hieronder een plattegrond van het parcours