Header

Hardrijders Dijkstra en Van der Tuuk snelste in verregend tijdritkampioenschap

RVO is begonnen
29 mei '24

De tijdritkampioenschappen in de regio Noord zijn gewonnen door Anneke Dijkstra en Axel van der Tuuk. De Friezin en Drent waren dinsdag 28 mei de snelste renners op het natte parcours in Bornerbroek. In de regen streden verschillende leeftijdklassen uit diverse provincies om het eremetaal.

Terwijl de junioren en nieuwelingen hun tijdritkilometers in de avondzon reden, zagen de andere renners de bui al hangen. Deze editie van de regiokampioenschappen tijdrijden in Bornerbroek werd al snel een van de natste ooit. Voor de warming-up op de rollers zochten de mannen en vrouwen een meegenomen partytent of afdakje in de buurt.

Snelste tijd

Daarna gingen zij in 15,2 kilometer tot het uiterste om de snelste tijd neer te zetten. Een kolfje naar de hand van specialisten als Axel van der Tuuk (18:11) uit Assen en Mike Vliek (18:27) uit Den Ham. Van der Tuuk won in 2022 het NK tijdrijden bij de beloften, Vliek werd daar tweede. Dinsdagavond herhaalden de heren dit kunststukje in de straten van Bornerbroek. Rijssenaar Maarten van den Berg werd derde (18:48).

Sterke Friezin

Bij de vrouwen stond Anneke Dijkstra op het hoogste treetje. Met een tijd van 20 minuten en 23 seconden hield zij Manon de Boer (20:51) en Fleur Smith (21:11) achter zich. De sterke Friezin schreef eerder dit jaar na een solo de Zuiderzeeronde op haar naam.

KCC zorgt voor verrassing

Nadat de masters 60+ en de amateurs sportklasse over de finishlijn op de Entersestraat kwamen, was het de beurt aan de sponsoren van de Ronde van Overijssel. In een ploegentijdrit beslisten zij wie zich een jaar lang de snelste mag noemen.

Dit jaar zorgden de renners van KCC voor een verrassing. In de stromende regen verwezen zij met een tijd van 19:56 het doorgaans oppermachtige Voskamp-team 1 (20:38) naar een tweede plek. AKOR maakte het podium compleet (20:51).

Alle uitslagen

De organisatie was in handen van de Almelose Wielervereniging De Zwaluwen, met ondersteuning van de Ronde van Overijssel | Bike Events.

De Boer, Dijkstra, Smith

Vliek, Van der Tuuk, Van den Berg

Voskamp, KCC, AKOR