Header

Jumbo Dikke Bandenrace en G-wedstrijd

RVO is begonnen

Wielrennen is een sport voor iedereen. Vanuit die gedachte organiseert de Ronde van Overijssel samen met Only Friends Twente een speciale race voor mindervaliden. Op dezelfde dag als de ‘grote’ wielerkoers strijden mensen met een handicap bij het Parkgebouw in Rijssen om het eremetaal. Voor de jeugd is er een Dikke Bandenrace.

G-wedstrijden (Rijssen)

De Special Olympics die vorig jaar in Twente werd georganiseerd gold als het voorbeeld. Stichting Only Friends was de organiserende kracht daarachter en biedt zaterdag 4 mei in Rijssen bij de Ronde van Overijssel de helpende hand.

“Het is een mooi concept,” laat Kim Elzenga namens de stichting weten. “De Ronde van Overijssel is een bijzonder evenement en het is goed dat we hier bij aan kunnen sluiten. Het is belangrijk om te laten zien wat sportende mindervalide deelnemers kunnen. Tegelijkertijd is het voor hen goed om gewoon mee te doen. Ik vind het zo mooi dat deze sporters bijvoorbeeld heel blij worden van een klein dingetje. Ze hebben zoveel positieve energie.”

De mindervalide sporters houden hun wedstrijden op het terrein waar ook de dikke bandenrace voor de jeugd zal worden gehouden. De wedstrijden zijn op zaterdagmiddag 4 mei in Rijssen.

Jumbo Dikke Bandenrace (Rijssen)

De wielertalenten (3 t/m 12 jaar) uit Rijssen en de wijde omgeving kunnen zaterdag 4 mei hun hart ophalen. De ‘grote’ Ronde van Overijssel vormt ’s middags wederom het decor voor de Jumbo dikke bandenrace. Deelname is gratis.

Op een loopfiets of een gewone fiets, alle basisschoolkinderen zijn door de organisatie van de Ronde van Overijssel van harte uitgenodigd om kosteloos mee te doen. Er zijn meerdere wedstrijden per leeftijdscategorie, van 3 tot en met 12 jaar. Een helm is verplicht.

Programma en inschrijven

De G-wedstrijden en de Dikke Bandenrace zijn bij het Parkgebouw in Rijssen. Als eerste komen de jongsten aan de start, om 14.00 uur:

1. Loopfietsrace 2-4 jaar
2. Dikke banden 5-6 jaar
3. Dikke banden 7-8 jaar
4. G-Klasse deel 1
5. Dikke banden 9-10 jaar
6. G-Klasse deel 2
7. Dikke banden 11 - 12 jaar


Onze sponsoren