Header

Deelnemers uit 24 landen in 66e Ronde van Overijssel

RVO is begonnen
30 apr '18

Er trekt zaterdag 12 mei 2019 een internationaal gezelschap door de regio tijdens de Ronde van Overijssel. Dat blijkt uit de startlijst. Er nemen teams uit negen [Nederland, Australië, Groot Brittannië, Verenigde Staten, België, Duitsland, Koeweit, Bolivia en Luxemburg] verschillende landen deel. Maar dat is nog niet alles. Het rennersveld is nog veel gemêleerder.

Als vervanger van Monkey Town Continental Team staat Start Team Gusto uit Bolivia aan de start. Verder is Roompot - Nederlandse Loterij een in het oog springende naam. Het is namelijk het enige pro-continentale team aan het vertrek. Bijzonder team op de startlijst is ook Massi- Kuwait team uit Koeweit, bestaande uit een mix van Spanjaarden en Koeweiti.

Opvallende renners
Omdat de ploegen tot 72 uur voor de start de gelegenheid hebben om naar hartenlust te wisselen met hun renners, is het niet met zekerheid te zeggen wie wel en niet gaan deelnemen. Toch zou het zo maar kunnen zijn dat renners als Pieter Weening, Pim Ligthart of Wouter Wippert uit Wierden [allen Roompot-Nederlandse Loterij] van start gaan. Of misschien Harry Tanfield [Canyon-Eisberg] die vorige week nog verrassend de eerste etappe in de Ronde van Yorkshire won. Ook een naam als Steele von Hoff [Bennelong SwissWellness] springt in het oog.

En wellicht kunnen de winnaars van 2014 en 2015, Dennis Coenen [Cibel-Cebon] en Jeff Vermeulen [VolkerWessels-Merckx Cyclingteam], hun kunststukje herhalen. Of gooien schaatsers Gary Hekman en Sven Kramer [NWV Groningen] nog roet in het eten van de rest? Het gaat hoe dan ook een zeer interessante Ronde van Overijssel worden dit jaar!