Header

Eickhof, Vliek en Voskamp vlugste van Oost-Nederland

RVO is begonnen
04 jun '23

De titels van het districtskampioenschap Tijdrijden Oost-Nederland in Bornerbroek waren dit jaar voor Juliet Eickhof en Mike Vliek. Snelste sponsorploeg was Voskamp Bouw en Industrie (team 1).

Het Overijsselse Bornerbroek was onlangs traditiegetrouw het strijdtoneel voor de jaarlijkse clash van de tijdrijders uit heel Oost-Nederland. Onder zonnige omstandigheden, waarbij wel de wind een aanzienlijke rol speelde, reden jongens, meiden, mannen en vrouwen hun wedstrijd tegen de klok, elkaar en zichzelf op dinsdag 23 mei. Aansluitend was de ploegenachtervolging voor sponsoren van de Ronde van Overijssel.

Winnaars

Bij de vrouwen was de Apeldoornse Juliet Eickhof de snelste met een tijd van 20:39. Mike Vliek uit Den Ham was veruit de snelste man, hij had maar 17 minuten en 59 seconden nodig om de 15,2 kilometer af te leggen. Pim Ronhaar (21) stond op het hoogste treetje bij de belofte mannen. Twee dagen eerder schreef de talentvolle renner uit Hellendoorn de etappekoers Flèche du Sud op zijn naam. Alle uitslagen vind je hier (knwu.nl).

Ploegentijdrit

Het laatste onderdeel was de ploegentijdrit voor de sponsoren van de Ronde van Overijssel. Deze werd gewonnen door Voskamp Bouw en Industrie B.V. [team 1] in een tijd van 20:31. Tweede werd het team van Growww.today en de derde plek was voor het team van KCC. In totaal namen er 16 teams deel. Bekijk hier de uitslagen van de ploegentijdrit (pdf).

Via het Twitter-account van de Ronde van Overijssel vind je het verslag en de uitslagen van zowel de ploegenachtervolging sponsoren, als het DK tijdrijden in Bornerbroek. Hier ook foto’s van alle podiumklanten.

Organisatie

De districtskampioenschappen Tijdrijden Oost-Nederland werden georganiseerd door Almelose wielervereniging de Zwaluwen in samenwerking met de Stichting Ronde van Overijssel.