Header

Ronde van Overijssel wielerfeestje voor iedereen

Nog 10 dagen
07 mei '23

De Ronde van Overijssel is een wielerfeestje voor iedereen. Terwijl de wielrenners 200 kilometer door deze prachtige provincie reden, reden de basisschooljeugd en mindervaliden hun wedstrijden bij het Parkgebouw Rijssen.

Het plezier spatte er zichtbaar vanaf bij de groep mindervalide jongens en meiden. De begeleiding was in handen van Kim Elzenga namens Only Friends. Dezelfde stichting die in 2022 de Special Olympics in Twente organiseerde. “Het is een mooi concept,” liet Elzenga eerder weten.

“De Ronde van Overijssel is een bijzonder evenement en het is goed dat we hier bij aan kunnen sluiten. Het is belangrijk om te laten zien wat sportende mindervalide deelnemers kunnen. Tegelijkertijd is het voor hen goed om gewoon mee te doen. Ik vind het zo mooi dat deze sporters bijvoorbeeld heel blij worden van een klein dingetje. Ze hebben zoveel positieve energie.”

Het wielerparcours en de wedstrijden voor de dikke bandenrace en de g-wedstrijden was weer goed geregeld dankzij de vrijwilligers en materiaal van AWV de Zwaluwen.