Header

Meer dan een sponsor zijn; het verhaal van Voskamp Groep

RVO is begonnen
28 mrt '24

Ze staan niet alleen op onze kaderplaatjes, maar ze zijn al jaren trouwe sponsor van de Ronde van Overijssel, Voskamp Groep. In aanloop naar de Overijssels Mooiste 2024 blikken wij samen met Frank Heidanus, directeur bij Voskamp Groep, alvast vooruit. 

Fietsambassadeur

Zelf is Frank echt een ambassadeur van het fietsen. Het is ook niet voor niets dat bij Voskamp Groep het fietsen hoog in het vaandel staat. 

“De laatste jaren zijn veel collega’s sportiever geworden, en dan met name op de fiets. Hierdoor blijven we niet alleen fysiek fit, maar ook zeker mentaal. Fit blijven zorgt voor zowel zakelijk gebied als privé natuurlijk voor vele voordelen.”

Aandacht voor sponsoren

“Voskamp is vanaf het begin een familiebedrijf, uit het oosten van het land. Het is daarom ook mooi om wat voor de mens en de omgeving terug te doen. Het maatschappelijk verantwoord ondernemen is belangrijk voor ons en daardoor kijken wij ook naar de activiteiten in de omgeving. Wetende dat fietsen binnen ons bedrijf een groot aandeel heeft, is het natuurlijk leuk om ook een fietsevent te sponsoren.”

Op de vraag waarom ze sponsor zijn en blijven, geeft Frank enthousiast antwoord. “In Twente omschrijven ze goede relaties altijd zo mooi, met het woord ‘noaberschap’. Dat is het ook gewoon! Tijdens de Ronde van Overijssel hebben ze aandacht voor de sponsoren. De organisatie biedt op een professionele manier verschillende activiteiten. Dat is natuurlijk de wedstrijddag zelf, maar ook tijdens het Wielercafé, de bedrijven tijdrit of de toertocht. Het biedt de mogelijkheid om onze eigen klanten uit te nodigen en dat is wel erg leuk. Je spreekt ze dan op een hele andere manier waardoor de relatie versterkt. Alle evenementen van de Ronde van Overijssel zijn kortom top en leuk om aan mee te doen.

Een unieke en mooie route

Zelf is Frank veelal te vinden op de Sallandse Heuvelrug en omstreken. De Ronde van Overijssel is dan ook niet voor niets een van zijn favoriete rondjes. “Het Twentse en Sallandse landschap is gewoon zo mooi. We mogen trots zijn op de heuvels, rivieren en bos die onze regio te bieden heeft. Zodra hier de wedstrijd doorheen gaat, bieden deze factoren een schitterende koers. Mocht je zelf niet mee fietsen, dan ben je op die plekken als toeschouwer ook graag bij aanwezig." 

Daarnaast vindt Frank ook de start- en finishlocatie prachtig: “Met de start bij het Parkgebouw in Rijssen, waar wij als sponsoren warm worden verwelkomd, kun je tussen alle ploegen lopen. Je ervaart zo direct de sfeer van de koers. Een unieke ervaring!” 

Frank Heidanus van Voskamp Groep op de fiets

Frank Heidanus op de Sallandse Heuvelrug

Niet alleen sponsor van Overijssels Mooiste

Naast sponsor van de Ronde van Overijssel, is Voskamp ook sponsor van de Continentale wielerploeg; het VolkerWessels Cycling Team. Dit is de wielerploeg waar de winnaar van de twee afgelopen edities van Overijssels Mooiste Coen Vermeltfoort bij zit. Frank geeft dan ook aan dat hij de wedstrijd wellicht een klein beetje anders beleeft dan andere sponsoren, omdat zij natuurlijk ook naar hun ploeg kijken.

De dag van de Ronde beleven als sponsor

Als sponsor van de Ronde van Overijssel nemen wij de sponsoren de hele dag mee. Je wordt allereerst verwelkomd in het Parkgebouw in Rijssen. Hier maken de wielerploegen zich klaar voor de wedstrijd, stellen ze zich voor en gaan ze van start. Daarna worden de sponsoren meegenomen naar verschillende plekken op het parcours om vervolgens de finish mee te maken in Rijssen. Dit alles onder begeleiding van eten, drinken en lokale lekkernijen. Een dag vol vermaak, fanatieke aanmoedigingen, spannende wielerkoersen, netwerken en een hapje en drankje!

Frank kijkt altijd uit naar de dag van de Ronde: “Je wordt als sponsor de hele dag erbij betrokken. Het contact met de organisatie en de andere sponsoren, een hapje en drankje, en dan moet de koers nog beginnen. Ik vind het ook mooi om te zien hoe de gehele (infra)structuur is, erg professioneel! Onderweg zie je ook vele vrijwilligers die de veiligheid van de renners op het parcours mogelijk maken. Echt, de hele organisatie van de Ronde van Overijssel zorgt elk jaar weer voor een geweldige dag!” 

Ook sponsor worden net als Voskamp Groep?

Wil jij met jouw bedrijf ook sponsor worden van de Ronde van Overijssel? Dat kan zeker! Neem dan vooral contact met ons op via info@rondevanoverijssel.nl. Dan beleef jij ons volgende evenement als speciale gast en draag je dit mooie wielerevent van het oosten van Nederland een warm hart toe!