Header

Sponsoren genieten tijdens Bike, Beer en Wine Ride

Nog 10 dagen
13 sep '22

Tijdens de jaarlijkse Bike, Beer & Wine Ride werden de sponsoren getrakteerd op een pittige toertocht door het schitterende Twentse landschap. Gelukkig waren er pauzes bij Ter Steege en Goosens Te Pas en werd de wielerdag 90 kilometer later smakelijk afgesloten bij het Ros van Twente in De Lutte.

Jaarlijks worden de sponsoren van de Ronde van Overijssel uitgenodigd voor een pittige fietstocht. Niet alleen om kilometers te maken maar ook om gezellig met elkaar te praten en contacten te leggen. Ook krijgen enkele sponsoren dan de gelegenheid zich tijdens het evenement te presenteren.

Dit jaar was start (en finish) gevestigd in Het Ros van Twente in de schitterende omgeving van De Lutte. Na toespraken van vz. Michiel Vincent en gastheer Michel ten Hag nam organisator Rob Kleinsman nog even de spelregels door.

Op de kant
Even na half een vertrokken drie groepen richting het noordwesten waar de wind de groep al direct op de kant joeg. Verslaggever Gerben Kuitert van de Twentsche Courant Tubantia werd er de dupe van en moest reeds in de startkilometers lossen.

Even verder werd het peloton zelfs gegeseld door een paar fikse plensbuien tussen Weerselo en Saasveld. Niet veel later werd Almelo via de Gravenallee bereikt en werd de groep ontvangen op het Indië-terrein. Bouwondernemer Ter Steege realiseert hier een groot project van 900 woningen en dat werd onder genot van een kop koffie toegelicht.

Hel van Oele
Maar al snel werd weer koers gezet richting Twickel alwaar een tweede plensbui de renners verraste. Gelukkig bood een tunnel voor enkelen soelaas. Vanuit Delden over “de Hel van Oele” naar Zuid-Enschede waar Goosen te Pas voor de laatste stop gastheer was.

De bananen, repen en gelletjes vonden gretig aftrek want er moest nog 35 kms gekoerst worden. Onderweg werden enkele renners met pech door de materiaalwagen opgepikt zodat iedereen tegen 17:00 weer veilig binnen was.

Flink genetwerkt
De koks van Het Ros van Twente hadden voor een uitstekend buffet gezorgd en zodoende bleef het nog lang onrustig in De Lutte. De organisatie prijst zich gelukkig met een perfecte afloop van het evenement; er is weer flink genetwerkt onder het koersen.

Foto's
Bekijk de foto's van deze mooie dag in het fotoalbum.

Film
Voor een impressie van verslaggever Gerben Kuitert van Tubantia verwijzen we naar het artikel: Hoe kwel je je relaties? Laat ze 90 kilometer fietsen door het Twentse land (met videoverslag)