Header

Vroomshoop voorop in Ronde van Overijssel

RVO is begonnen
07 feb '23

Vroomshoop is zaterdag 6 mei het bruisende centrum van het vaderlandse wielrennen. Het is dit jaar ‘Dorp van de Ronde’ tijdens de 69e editie van de Ronde van Overijssel. In Vroomshoop komt ook een extra tussensprint. En op dinsdag 18 april is het gastheer van het traditionele wielercafé.

“Vroomshoop is een aanwinst voor onze wielerklassieker,” zegt Michiel Vincent. De voorzitter van de Ronde van Overijssel is zeer te spreken over de plaats die in 2023 de eretitel ‘Dorp van de Ronde’ draagt. “Een peloton wielrenners dat op een lint langs het kanaal koerst of het draaien en keren bij de karakteristieke Grote Puntbrug. Vroomshoop trakteert de liefhebbers altijd op fraaie beelden.”

Trotse gastheer
Normaal gesproken staat langs de kant te kijken als de Ronde van Overijssel in zijn gemeente voorbij komt. Nu is de sportwethouder Mark Paters van de gemeente Twenterand is een trotse gastheer: “Voor ons als gemeente Twenterand is het elk jaar prachtig om Overijssels Mooiste door onze gemeente te zien koersen. Met Vroomshoop als Dorp van de Ronde wordt deze band nog eens extra onderstreept. We kijken ernaar uit om er samen een fantastisch evenement van te maken!”

Speciale tussensprint
Wielerliefhebbers komen dit jaar in Vroomshoop nog meer aan hun trekken. Tijdens ‘Overijssels Mooiste’ op 6 mei is er een speciale tussensprint in het dorp en overweegt de organisatie om de route aan te passen in Vroomshoop om zo een koninklijke sprint te waarborgen. Naar verwachting doet het peloton rond 14.30 uur Vroomshoop aan. “De bedoeling is dat het publiek de renners goed te zien krijgt en aanmoedigt tijdens de tussensprint,” zegt Vincent.

Aansprekende gasten
Op dinsdag 18 april is Vroomshoop gastheer van het wielercafé. Elk jaar staat dat garant voor aansprekende gasten uit de wielerwereld. Zo werden vorig jaar Hennie Kuiper, Bas Tietema en de ‘gouden’ Jennette Jansen uit Westerhaar aan de tand gevoeld door ervaren interviewers Harry Middeljans en Ralph Blijlevens. Het wielercafé is in Het Punt, het activiteitencentrum van de Gemeente Twenterand. De inloop is vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur.

Dorp van de Ronde
Vroomshoop is inmiddels het negende dorp langs het parcours dat als ‘Dorp van de Ronde’ in het middelpunt van de belangstelling staat. Eerder kregen Holten, Ootmarsum, Wierden, Lemele, Bornerbroek, Markelo, Vriezenveen en Tubbergen deze eretitel.

Overijssels mooiste
Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 6 mei 2023 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels Mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 69e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.