Header

Wielercafé in Vroomshoop op 18 april

Nog 10 dagen
30 mrt '23

Voorafgaand aan de Ronde van Overijssel, wordt in het ‘Dorp van de Ronde’ een Wielercafé georganiseerd. Het Wielercafé is op dinsdag 18 april in de theaterzaal van activiteitencentrum Het Punt in Vroomshoop. De toegang is gratis, alsmede het eerste kopje koffie of thee. De zaal opent 19.00 uur, de avond begint om 19.30 uur.

Vorig jaar was het wielercafé (in Holten) goed gevuld met aansprekende gasten als Hennie Kuiper, Theo de Rooij, Bas Tietema, Dinand van de Berg en Jennette Jansen. Eigenlijk voor haar dus een jaar te vroeg, maar de wereldkampioene handbiken heeft besloten zich te richten op Parijs 2024 en is daarom in het buitenland (World Cup Italië) en dit jaar niet beschikbaar als gast; een vooruitziende blik dus.

Welke gasten er dit jaar wel komen laten we nog even in het midden, maar presentatoren Ralph Blijlevens en Harry Middeljans zullen hen ongetwijfeld weer het vuur na aan de schenen leggen.

Dorp van de Ronde
Het Wielercafé wordt traditiegetrouw jaarlijks georganiseerd in het ‘Dorp van de Ronde’ van de Ronde van Overijssel. In 2023 valt deze eer te beurt aan Vroomshoop. Het dorp speelt deze 69e editie de hoofdrol in en rond de wielerklassieker op zaterdag 6 mei. Die dag is de Dorp van de Ronde-sprint dus ook in Vroomshoop. Naar verwachting doet het peloton rond 14.30 uur Vroomshoop aan. De bedoeling is dat het publiek de renners goed te zien krijgt en hen aanmoedigt tijdens de tussensprint. De streep wordt getrokken aan het Zwolsekanaal ter hoogte van zijstraat Linderflier.

Overijssels mooiste
Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 6 mei 2023 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels Mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 69e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.