Header

Ronde van Overijssel

Nog 156 dagen
06 mei

De Ronde van Overijssel behoort tot de drie oudste eendagswedstrijden van Nederland. Traditiegetrouw vindt ‘Overijssels Mooiste’ plaats op de eerste zaterdag in mei. Dit jaar maakt de Ronde van Overijssel wederom deel uit van de Holland Cup.

De Ronde van Overijssel is nationaal geliefd onder de renners en volgers in Nederland. Met recht wordt onze wedstrijd een echte ‘klassieker’ genoemd. Dit wordt duidelijk als je kijkt naar het groeiende publiek langs het parcours. Wie een blik werpt op de erelijst ziet daarop veelal namen van renners die zich jaren later in de kijker fietsen in het profpeloton. Denk aan Tourwinnaar Jan Janssen, Gerben Karstens, Gerard Vianen, Tom Cordes, de Australiër Brett Lancaster en de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg. Stuk voor stuk renners die het ver schopten bij de profs, met de Ronde van Overijssel als opmars.

Ook regionale coryfeeën als Rudi Kemna, Bart Boom, Rob Harmeling, Herman Snoeijink en Tristan Hoffman schreven de Ronde al bij op hun ‘palmares’. Dat de koers ook internationaal in hoog aanzien staat, wordt onderstreept door de UCI 1.2 erkenning en de vele buitenlandse teams die de afgelopen jaren aan de start stonden.

Elk jaar zorgen meer dan 500 vrijwilligers, politie, radio en televisieteams, journalisten en fotografen voor een vlekkeloze organisatie en weergave van onze wedstrijd, die 25 ploegen met in totaal 150 deelnemers startgelegenheid geeft.69e UITGAVE
Voor de 69ste keer dit jaar, een monument op de kalender van de UCI. Gelukkig wordt dit gewaardeerd. Niet alleen door sponsoren en vrijwilligers maar ook door de overheid. Daar waar diverse wielerklassiekers niet doorgaan door gebrek aan politieagenten, lukt het ons wel om Overijssels Mooiste op de kaart te houden. Daar zijn wij als organisatie erg dankbaar voor. We hebben een nieuwe finishlocatie welke hierdoor beter bereikbaar is voor publiek.

DE VOLGENDE KLASSEMENTEN WORDEN VERREDEN:
• Tussensprintklassement (5 sprints)
• Sprint ‘Dorp van de Ronde’ (Vroomshoop)
• Strijdlustigste Renner

MEDIA AANDACHT
Aan de Ronde van Overijssel wordt veel aandacht besteed in de media en de Ronde van Overijssel is de laatste jaren live op televisie te volgen bij RTV Oost. Naast een ruime samenvatting is de koers ook live te volgen via Radio Oost door middel van flitsen. Daarnaast is via deze website via een “live ticker“ het koers-verloop van minuut tot minuut te volgen.