Header

67e Ronde van Overijssel prooi voor Eekhoff

RVO is begonnen
05 mei '19

De 67e editie van de Ronde van Overijssel is gewonnen door Nils Eekhoff. In Rijssen wist de renner van het Development Team Sunweb de sprint te winnen van zijn vluchtgenoten Martijn Budding en Piotr Havik. Die twee renner van Beat Cycling Club probeerden in de finale meermaals weg te rijden bij Eekhoff. Dat lukte niet, waarna Eekhoff hen het nakijken gaf. 

Vroeg in de koers waren er meerdere aanvallen, maar het lukte niemand om ver weg te rijden. Halverwege de wedstrijd, toen het peloton richting Vriezenveen reed, brak het peloton echter. De meeste groepen liepen weer samen tot één peloton, maar negentien renners bleven vooruit. In de finale leken vijf renners nog dichtbij te komen, maar zij wisten de aansluiting niet te maken. Het ging dan ook tussen de negentien renners vooraan, met daarbij onder meer vier renners van Roompot-Charles en uittredend winnaar Havik met twee ploeggenoten.

“Op de plaatselijke ronden bleven we met zeven man over, waaronder drie renners van Beat”, zo keek Eekhoff na afloop terug op de koers. “Toen dacht ik; hier moet ik weg, want anders gaat het hem niet worden. Dan worden het zoveel aanvallen. Ik ben daarom weer in de aanval gegaan, in de hoop dat er iemand naar me toe zou springen. Dat deed Budding. Ik vond het wel jammer dat Havik er toch bij kwam, maar ik kon het wel aan.”

Dat bleek ook in laatste omloop van zeven kilometer. “Ik voelde me zo goed dat ik ze niet meer terug wilde laten komen. De sprint werd nog wel even lastig, omdat ik naar buiten werd gedrukt, maar ik kwam toch nog terug.” Budding eindigde in het wiel van Eekhoff als tweede. Havik moest na zijn zege van 2018 nu genoegen nemen met de derde plaats. Vanuit de achtergrond deed Oscar Riesebeek namens Roompot-Charles nog een tegenaanval, maar hij zag zijn poging strandden en werd vierde.

Foto: Sportfoto.nl