Header

Grootste groep sponsoren ooit rijdt nieuwe route Ronde van Overijssel

RVO is begonnen
02 mei '24

Rijssen, 2 mei - Zon, zweet en zoevende wielen. Traditiegetrouw reden de sponsoren van de Ronde van Overijssel hun wielerklassieker. Een ideale manier om elkaar én het parcours te leren kennen. Deze keer op een nieuwe route. De belangstelling was groter dan ooit. 

Onder hoogzomerse omstandigheden gingen woensdag zo'n honderd sponsoren en relaties van 'Overijssels Mooiste' op weg. Het vertrekpunt was Bike Totaal Bloemendal in Rijssen, waar iedereen met een avondmaal van restaurant Brodshoes een goede bodem had gelegd voor sportieve prestaties.

Om de veiligheid te waarborgen, werd de groep opgedeeld in vier pelotonnetjes. Onder begeleiding van ervaren oud-profrenners als Theo de Rooij en Jan Boven (nu ploegleider Visma-Lease a Bike), en motards reden zij een nieuwe route van 70 kilometer door Twente en Salland. 

De sportievelingen hadden een primeur! Woensdag stond niet de finale met de Holterberg en de klinkerwegen bij Markelo op het programma. Deze keer reden zij de lus over de nieuwe berg bij Hoge Hexel. Zaterdag 4 mei passeert de koers daar voor de eerste keer. Het dorpje liet eerder weten dat ze het peloton ontvangen alsof het de Tour de France is. 

Daarna gingen de mannen en vrouwen op weg naar de Lemelerberg. De heuvel is een van de vele klimmetjes die tijdens de Ronde van Overijssel in de benen van de coureurs gaan zitten. Onderweg werden de liefhebbers ingehaald door een groepje wedstrijdrenners, onder wie Bert-Jan Lindeman van VolkerWessels. Het drietal was net als de sponsoren het parcours aan het verkennen.

Na de kuitenbijter op de Sanatoriumlaan zetten de verschillende groepen koers naar het Parkgebouw in Rijssen. Met rode hoofden en moeie benen was het - onder een hapje en drankje - tijd voor sterke koersverhalen.

Bij het Parkgebouw staat zaterdag 4 mei het échte peloton aan de start. Om 11.00 uur is de presentatie van 180 renners uit binnen- en buitenland. Om 12.00 uur klinkt het startschot voor de 70e Ronde van Overijssel.