Header

Rijssense Maxime Sonder (25) is rondemiss bij Ronde van Overijssel: ‘Enorme voorliefde voor wielrennen’

RVO is begonnen
20 apr '23

Maxime Sonder uit Rijssen is de rondemiss tijdens de 69e Ronde van Overijssel. Wielrennen speelt in haar hele leven een grote rol. Zaterdag 6 mei is ze in het echt te bewonderen tijdens de internationale wielerklassieker. Hier stelt ze zich alvast voor.

Maxime Sonder gaat eigenlijk haar hele leven al kijken bij de start en finish van de Ronde van Overijssel. Ze zegt hierover: “Mijn vader was lid van het bestuur van de Ronde van Overijssel, hierdoor werd ik als jong meisje al meegenomen naar het evenement. En ik vond en vind het prachtig!”

Toertochten

De in Rijssen geboren en getogen rondemiss blijkt een fervent toerfietser. Die passie bloeide op tijdens fietsvakanties in Frankrijk en Italië. Inmiddels heeft ze al deelgenomen aan de zware Alpe d'HuZes en reed ze de Amstel Gold Race en de Tecklenburg Rundfahrt. Prestaties van formaat.

Team DSM

Momenteel is de 25-jarige vrouw diëtiste in opleiding en hoopt binnenkort als sportdiëtiste aan de slag te gaan. Ze zegt hierover: “In welke sport dat is maakt mij in principe niet echt uit, maar ik heb natuurlijk wel een enorme voorliefde voor het wielrennen” Dat blijkt overigens ook uit het feit dat ze momenteel stage loopt bij wielerformatie Team DSM. Dat ik daar als stagiair sportdiëtist deel uitmaak van de begeleiding op het gebied van voeding van de profformatie en –renners is super. Erg leerzaam om op dit absolute topniveau betrokken te zijn.

Tiptop

De Rijssense schone ziet er zaterdag 6 mei tiptop uit, want Jolie Women uit Rijssen draagt zorg voor haar kleding en Salon Kimm eveneens uit Rijssen maakt haar op en tekent voor haar kapsel. De schoenen van Maxime worden gesponsord door Schuurman Schoenen uit Rijssen.

Overijssels Mooiste

Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 6 mei 2023 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 69e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.

Foto: eigen foto Maxime Sonder.