Header

Succesvolle teambaas Iwan Spekenbrink van Team DSM naar wielercafé Ronde van Overijssel

RVO is begonnen
13 apr '23

Iwan Spekenbrink bereikte met zijn Team DSM de top van het mondiale wielrennen. De succesvolle Twentse teambaas geeft dinsdag 18 april zijn geheimen prijs tijdens het wielercafé van de Ronde van Overijssel. Oud-winnaar Coen Vermeltfoort vertelt die avond hoe hij de wielerklassieker voor de tweede keer op rij gaat winnen.

Met Tom Dumoulin won Iwan Spekenbrink de Ronde van Italië, werd tweede in de Tour de France en won een reeks etappes met topsprinter Marcel Kittel. Teamgenoot John Degenkolb schreef onder meer de wielermonumenten Milaan-San Remo en Parijs-Roubaix op zijn naam. De vrouwenploeg presteert jarenlang goed. Hoe beleefde Spekenbrink deze hoogte- en dieptepunten in de koers?

Succes begon in Twente

Tijdens het wielercafé van de Ronde van Overijssel op dinsdag 18 april in Het Punt te Vroomshoop geeft Spekenbrink een inkijk in de wereld het allerhoogste niveau in het moderne wielrennen, bij het mannen- en vrouwenteam. Zijn verhaal begon in 2008, toen hij van Nijverdaller Arend Scheppink het management overnam van Skil-Shimano. Een jaar later won zijn sprinter Kenny van Hummel ‘Overijssels Mooiste’.

Gouden Vermeltfoort

Ook winnaar van vorig jaar Coen Vermeltfoort wordt door interviewers Ralph Blijlevens en Harry Middeljans het vuur aan de schenen gelegd. Bijvoorbeeld hoe de geslepen sprinter van het VolkerWessels Cycling Team voor de tweede keer op rij de Ronde van Overijssel gaat winnen. En waarom hij koerst op gouden wielerschoenen.

Kersvers ploegleider Rob Harmeling

De andere hoofdgast van de avond is niemand minder dan oud-profwielrenner Rob Harmeling. De bekende Hellendoorner zal achter de coulissen proberen de geheimen van Iwan Spekenbrink los te peuterenen. Sinds dit wielerseizoen is de etappewinnaar in de Tour de France namelijk ploegleider bij de nieuwe wielerploeg Tour de Tietema – Unibet.

Bomvol programma

Het is een bomvol programma voor wielerliefhebbers, want ook Nederlands Kampioen Jelle Johannink uit Denekamp maakt zijn opwachting. Verder zijn te gast: jeugdwielrenner Mikel Berenst uit Vroomshoop, Harry Roerink namens Wieler Toer Club WTC Vroomshoop over het programma in het dorp van de ronde, Arjan van Middendorp over het bikepark in Westerhaar en sportwethouder van de gemeente Twenterand, Mark Paters.

Toegang gratis

Het wielercafé is op dinsdag 18 april in Het Punt te Vroomshoop. De toegang en het eerste kopje koffie of thee zijn gratis. De zaal gaat open om 19.00 uur en het programma start om 19.30 uur.

Voorafgaand aan de Ronde van Overijssel wordt traditiegetrouw het wielercafé georganiseerd in het ‘Dorp van de Ronde’. Dit jaar valt deze eer te beurt aan Vroomshoop. Het dorp speelt deze 69e editie de hoofdrol in en rond de wielerklassieker op zaterdag 6 mei.

Overijssels Mooiste

Pakweg 180 wielrenners staan zaterdag 6 mei 2023 om 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen aan de start van ‘Overijssels mooiste’. Ploegen uit binnen- en buitenland strijden op Overijsselse grond om de winst. Volg de 69e editie van de Ronde van Overijssel live via TV, radio en sociale media.

Bijschrift: Teambaas Iwan Spekenbrink won in 2017 met Tom Dumoulin de Ronde van Italië. Foto: Sportfoto.nl/Dick Soepenberg.