Header

Wielercafé met Jos Lammertink en wereldkampioen Jeffrey Hoogland

RVO is begonnen
18 mrt '17

De organisatie van de Ronde van Overijssel heeft een aantal zeer aansprekende gasten weten te strikken voor het wielercafé op dinsdag 24 april in Wierden. Zo zullen onder andere oud-renner Jos Lammertink en kersvers wereldkampioen baanwielrennen Jeffrey Hoogland aan tafel komen. Een avond dus die geen enkele wielerliefhebber mag missen.

Top van Nederlandse wielrennen
Met Wierdenaar Jos Lammertink blikken de presentatoren terug op zijn indrukwekkende carrière. Dit doen ze met onder andere mooie verhalen uit de oude doos en met ploegmaats en ploegen uit het verleden. Lammertink behoorde in de jaren ‘80 tot de top van het Nederlandse wielrennen, met onder andere twee etappezeges in de Ronde van Spanje en het Nederlands Kampioenschap in 1986. Tegenwoordig heeft Lammertink al jaren een belangrijke taak in het bestuur van de Ronde van Overijssel als coördinator van het deelnemersveld. Naast Jos Lammertink is wereldkampioen op de baan Jeffrey Hoogland uit Nijverdal één van de hoofdgasten. Hoogland werd afgelopen maart in Apeldoorn op indrukwekkende wijze wereldkampioen op de kilometer tijdrit en de teamsprint.


Jos Lammertink werd Nederlands Kampioen in 1986. Uitsnede van een artikel van het Limburgs Dagblad, 23 augustus 1986.

Tal van andere gasten en wielerquiz
Naast bovengenoemd tweetal voelen presentatoren Harry Middeljans en Ralph Blijlevens ook nog tal van andere gasten aan de tand. In samenwerking met Boekhandel Reterink komt er bijvoorbeeld schrijver Martijn Sargentini (Koersen over kasseien en kiezelstenen in Nederland). Verder komt wielrenner Gert-Jan Bosman naar deze bijzondere wieleravond in Wierden.

Daarnaast is uiteraard Rondemiss Lotte Altena uit Wierden aanwezig tijdens het wielercafé. Ook zal worden teruggeblikt op eerdere edities van de Ronde van Overijssel, maar zullen ook zeker actuele wielerzaken worden besproken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de aansluiting van de Ronde van Overijssel bij de UCI Holland Cup? En wat is er te zeggen over het nieuwe finishparcours in het centrum van Rijssen? Allemaal zaken die aan de orde komen.

En als klap op de vuurpijl is er tijdens het wielercafé een wielerquiz met als hoofdprijs een VIP-arrangement voor de Ronde van Overijssel op 12 mei 2018.

Dorp van de Ronde
Wierden is dit jaar het Dorp van de Ronde tijdens de 66e Ronde van Overijssel die op zaterdag 12 mei 2018 wordt verreden. Daarmee neemt het dorp een prominente plek in tijdens het programma van de internationale wielerkoers. De streep voor de traditionele ‘Dorp van de Ronde tussensprint’ is op 12 mei getrokken in Enter [gemeente Wierden], omdat de Ronde van Overijssel het dorp Wierden niet doorkruist.