Randactiviteiten Ronde van Overijssel

Ronde van Rijssen - vrijdag 1 mei 2020

Fietsfun & Jumbo Dikke Bandenrace - zaterdag 2 mei 2020 

 

Het eerste weekend van mei is Rijssen weer de fietshoofdstad van Overijssel. Op vrijdagavond 1 mei wordt de Ronde van Rijssen verreden en op zaterdag 2 mei finisht de 68ste Ronde van Overijssel voor het tweede jaar in het centrum van Rijssen.

Verder is er van 12.30 tot 16.30 uur volop Fietsfun in het koopcentrum met leuke attracties voor jong en ouder. Voor de jeugd van 3 tot 12 jaar is bijvoorbeeld de Jumbo Dikke Bandenrace op het Europaplein.

Ronde van Rijssen

Een dag voor Overijssels Mooiste kruisen de lokale wielerhelden de degens tijdens de Ronde van Rijssen. Vrijdag 1 mei rijden zo’n 80 amateurwedstrijdrijders op de vrijdagavond de longen uit het lijf in hartje Rijssen.

Over een mooi parcours in het centrum fietsen de coureurs zo’n 70 kilometer in 47 rondes. Spektakel gegarandeerd. De start is om 19.15 uur en de finish is rond 21.15 uur op het Hogepad. 

Jumbo Dikke Bandenrace

Op zaterdag 2 mei zijn om 14.00 uur de kleine wielrenners aan de beurt, dan is de start van de Jumbo Dikke Bandenrace op het Europaplein. Ook dit jaar wordt de Dikke Bandenrace mogelijk gemaakt door Jumbo Supermarkten.

De wedstrijden zijn bedoeld voor jongens en meisjes tussen de 3 en 12 jaar, verdeeld in vier categorieën. De allerkleinsten rijden in een aparte categorie met loopfietsen. Veiligheid voorop, helmen zijn verplicht!

Het doel is om jongens en meisjes enthousiast te maken om te gaan fietsen. Daarom kunnen KNWU-leden of licentiehouders niet meedoen.

Meer informatie of meedoen? Neem dan contact op met: Ronny Klomp, telefoon: 06 – 12041570, e-mail: dikkebandenracerijssen@gmail.com.
 

Fietsfun in Rijssen

Het winkelend publiek zal deze dag ook getrakteerd worden op de nodige Fietsfun. Van half één tot half vijf zullen er allerlei fietsactiviteiten plaatsvinden in het koopcentrum van Rijssen. Wat dacht je van de Jumbo Dikke Banden Race! Een mooi spektakel voor jong en oud(ers) op en rondom het Europaplein tussen half drie en kwart over drie. Inschrijven kan nog op de dag zelf bij de inschrijftent op het Europaplein. De rest van de dag kan op dit gezellige plein op gekke en grappige fietsen gefietst worden en durfallen kunnen hier plaatsnemen op één van de Looping Bikes. Ben je meer creatief aangelegd dan kan je op het Schild een eigen kunstwerk bij elkaar fietsen bij ‘Fiets je schilderij’. Een unieke ervaring waarbij de deelnemers plaats nemen op een speciale fiets en door harder of zachter te trappen de kleuren mengen van hun eigen schilderij. Fiets je liever een lekker tussendoortje bij elkaar neem dan in de Grotestraat plaats op een van de Smoothiefietsen. Lekker én gezond.   

Entertainment voor jong en oud
Tijdens Fietsfun in Rijssen is er ook volop entertainment in het centrum. Muzikant Hans en circusartiest Theo zorgen voor de vrolijke noot deze dag. Hans fietst met zijn Muziekfiets door de straten en sleept een heel orkest met zich mee. Daarnaast trekt ook Theo Degen met zijn Circusfiets door het centrum. Hij tovert de gekste fratsen uit zijn bakfiets. Op muziek presenteert hij de meest hilarische acts. Wie ook zijn kunsten op muziek vertoont is Sietse van Berkel. Sietse is meermaals uitgeroepen tot beste BMX flatland rijder van Nederland en zal tussen half één en half vijf, vier keer een interactieve BMX demonstratie gegeven op de Hoge Wal.

Heb je na deze dag nog geen genoeg gekregen van de Fietsfun-activiteiten? Kom dan op donderdag 30 mei tijdens Hemelvaartsdag naar Holten voor nog meer Fietsfun. Kijk voor meer informatie op beleefrijssenholten.nl

Fietsfun in Rijssen-Holten wordt gerealiseerd in samenwerking met de 365 Dagen Fietsen in Overijssel, de Ronde van Overijssel, de Ronde van Rijssen, Ondernemersverenigingen Habi en HHV, de Gemeente Rijssen-Holten en Toerisme Rijssen-Holten.

Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed