Regiokampioenschap tijdrijden Bornerbroek

In 2022 organiseert De Ronde van Overijssel Bike Events geen regiokampioenschap tijdrijden.

Het Overijsselse Bornerbroek is traditiegetrouw het strijdtoneel voor de jaarlijkse clash van de tijdrijders uit heel Oost-Nederland. Onder de rook van Almelo rijden jongens, meiden, mannen en vrouwen hun wedstrijd tegen de klok, elkaar en zichzelf op een speciaal uitgestippeld parcours. Ook de sponsoren van de Ronde van Overijssel meten zich hier tijdens een spectaculaire ploegentijdrit.

Aan de titelstrijd wordt deelgenomen door de beste renners uit Twente, de Achterhoek en het zuidelijk deel van Salland. Met als cruciale vraag: wie kan zichzelf het meeste pijn doen? 

Start en finish zijn ter hoogte van café Brockie in Bornerbroek. Tijd voor een versnapering hebben de renners niet, zij concentreren zich volledig op het 17,3 kilometer lange parcours. De lange rechte wegen naast de zijtak van het Twentekanaal zijn perfect voor een thriller van een tijdrit.

Volgens Google Maps doet een gewone fietser daar zo’n 46 minuten over, de dames en heren tijdrijders vliegen er in een letterlijk adembenemend tempo overheen. De winnaar bij de mannen-elite doet het in minder dan 19 minuten.

U begrijpt, de Oostelijke tijdritkampioenschappen zorgen altijd voor een hete zomeravond in het doorgaans zo rustige Bornerbroek. Een aanrader om een keer te beleven, langs het parcours of op de fiets!

Lees het verslag van de editie 2018.

Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed