Parcours Ronde van Overijssel gewijzigd

Het parcours van de Ronde van Overijssel zal tijdens de komende editie op een aantal plekken gewijzigd zijn ten opzichte van de vorige editie. Met name de veranderingen die rond Markelo zijn doorgevoerd zullen de route net wat zwaarder moeten maken. Daar benaderen de wielrenners de Markeloseberg nu vanaf de andere kant, waardoor naar verwachting het peloton voor langere tijd op een lint gaat en de kans op breuken toeneemt. De Ronde van Overijssel wordt dit jaar op zaterdag 14 mei verreden.

“We wilden graag nog wat extra’s toevoegen aan de finale van de wedstrijd”, zegt voorzitter Jan Bakker. “Dat menen we nu te doen door eerst om Markelo te rijden en dan via de Bergweg het dorp binnen te rijden. De verwachting is dat het peloton dan al vroeger op een lint wordt getrokken. Door ook na de passage van de Herikerberg het parcours wat aan te passen, waarbij we onder meer Dieka van de Kruusweg passeren, lijkt de finale van de koers nu zwaarder te worden.”

Keienstroken
Tegenover de veranderingen rond Markelo staat dat één van de keienstroken bij Vriezenveen uit het parcours verdwijnt. Anders zouden er teveel kilometers worden verreden en dat is tegen de regels van de internationale wielerbond. Het parcours van de Ronde van Overijssel is nu 199 kilometer lang. Aan de omloop in de finale, die de renners twee keer volledig rijden, zijn geen aanpassingen gedaan.

Op de pagina over het parcours is de route van 2016 inmiddels te vinden. Klik hier om naar die pagina te gaan.


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed