Ambities bij Jelle Wolsink voor Ronde van Overijssel

Voor het tweede jaar op rij staat Jelle Wolsink op zaterdag 2 mei aan de start in de Ronde van Overijssel. Vorig seizoen reed de nu 19 jaar oude Hengeloër als eerstejaars belofte renner een zeer goede koers. Wolsink toonde zich en kwam op de Tankenberg zelfs als eerste boven. Door een valpartij in de finale zat een goede uitslag er uiteindelijk niet in, maar Wolsink liet wel een visitekaartje achter. "Ik heb veel positieve reacties gehad na die dag", kijkt hij terug. "Vooral omdat ik als eerste boven kwam op de Tankenberg. Mensen die je kent vinden het toch wel leuk wanneer je opvalt."

Met een goed gevoel kijkt Wolsink terug naar vorig jaar. "Aan het begin van de koers was ik wel sterk en ik kwam dus als eerste boven op de Tankenberg. Het was jammer dat ik in de finale tijdens de laatste ronde bij die valpartij lag, want ik zat nog in het kleine peloton achter de kopgroep. Er had wat dat betreft dus ook wel meer in gezeten."

Reikhalzend kijkt Wolsink nu uit naar zijn volgende deelname aan Overijssels Mooiste. Als het aan hem ligt moet het ook zijn koers worden. "Ik ben vorige week het parcours al wezen verkennen en ga dat komende week nogmaals doen", zegt hij. "Natuurlijk doe je dat niet voor iedere koers. Hier in Nederland eigenlijk alleen voor het NK. Het geeft denk ik wel aan wat ik wil laten zien tijdens de Ronde. Ik ben zeer gemotiveerd en train er toch naartoe, zodat ik een mooie uitslag neer kan zetten."

Finale rijden
Dat hij de koers al een keer reed, is volgens de jonge van het continentale team Metec een voordeel. "Vorig jaar wist ik niet wat ik kon verwachten. De ploegleiding zei dan ook dat ik gewoon moest kijken waar het schip zou stranden. Nu heb ik wel weer een stukje ervaring extra en is de conditie ook groeiende. Dat is ook voor de ploegleiding een belangrijk teken. Ze weten dan dat ze me voor de finale willen bewaren."

In die finale moet Wolsink wel eerst aan zien te komen. "Heb ik een slechte dag, dan zal ik proberen om in een kopgroep te zitten, zodat ik me in ieder geval toon. Zit ik daar niet in, dan is het rijden van een goede finale wel mogelijk. Een kopman stelt ons team vooraf nooit echt op. Er worden vaak wel wat renners aangewezen die zich rustig moeten houden in het begin van de koers en voor mij zal het dit jaar wel zo zijn dat ik me iets kan sparen."

Winst
Wanneer de Ronde van Overijssel dan geslaagd is? "Bij een goede dag hoop ik wel op een top tien klassering. Dan is het zeker geslaagd, net als wanneer er iemand van ons team wint. Heb ik een mindere dag, dan zou ik het mooi vinden om de hele dag op kop te hebben gereden. Winnen? Dat zou natuurlijk helemaal super zijn. Daar train je wel voor. Ik ben niet voor niets wezen verkennen en ga dus volgende week nog een keer. De ambitie is wel om mee te gaan doen voor die zege."


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed