Indrukwekkende karavaan trekt door de provincie

Wanneer op zaterdag 6 mei om klokslag 12.00 uur bij het Parkgebouw in Rijssen het startschot is gegeven voor de 65e Ronde van Overijssel, zet zich een enorme karavaan in beweging die door de provincie trekt. Niet alleen vertrekken de renners van de 21 deelnemende ploegen, maar ook de 21 teamauto’s achter het peloton zetten zich dan in beweging. Maar er komt veel meer voorbij wanneer men gaat kijken op één van de plaatsen langs de route.

Heel veel andere voertuigen maken ook deel uit van de karavaan. Een kleine opsomming van wat daar zoal tussen zit. Voorafgaand aan de wedstrijd rijdt een geluidswagen om de toeschouwers op de hoogte te brengen van de situatie in de wedstrijd. Ook is er een beveiligingswagen en een auto met daarin de rondemiss. Verder zijn er diverse auto’s en motoren voor de pers[fotografen]. Ook zijn er voertuigen voor de organisatie, de koersdirecteur, een tijdschrijver en diverse juryleden. Daarnaast zijn ook verschillende medische teams van ZGT onderweg, evenals de ronde-arts. Er zijn neutrale materiaalwagens, twee bezemwagens en een ambulance. En natuurlijk is er een reserveauto voor noodgevallen, bijvoorbeeld autopech van één van de andere voertuigen.

Diverse gastenauto’s rijden gasten en sponsoren rond in koers, evenals twee bussen die zich rond de wedstrijd begeven. Ook is er nog een geluidswagen voor bij de premiesprints en de ‘Dorp van de Ronde sprint’ in Lemele. Tot slot zijn er voertuigen onderweg met vrijwilligers die voor de koers de route uitpijlen, en daarna de pijlen ook weer ophalen. Tel daarbij de voertuigen van de politie [ongeveer 10], de verkeersregelaars op motoren [ongeveer 8] en de verzorgingsteams van de ploegen [ook weer 21], dan kunnen we gerust stellen dat meer mensen dan alleen 200 wielrenners voor een bijzonder schouwspel zorgen. 


Twitter Feed

Laatste Video

Facebook Feed